Wordt het koffie met cake of witte wijn met bitterballen?
Wordt het koffie met cake of witte wijn met bitterballen?
Nieuwerkerk aan den de IJssel – Het gaat goed met Heimans Uitvaartzorg. Sinds de start van het bedrijf hebben Richard en Martijn Heimans al verschillende uitvaarten mogen verzorgen en voor een aantal mensen hun uitvaartwensen vast mogen leggen. “Het is heel bijzonder om het vertrouwen van de families te mogen ontvangen.”

Al hoort de dood als vanzelfsprekend bij het leven, toch vinden veel mensen het moeilijk om erover te praten, terwijl dat juist zo belangrijk is. Wat wilt u bijvoorbeeld liever na afloop van de plechtigheid: koffie met cake of witte wijn met bitterballen? Er is meer mogelijk dan u denkt. “Deel uw wensen of gedachten over uw uitvaart met uw naasten of leg ze vast”, vertelt Martijn. “Dat is fijn voor de nabestaanden, maar ook een hele geruststelling voor uzelf.” U kunt zo’n boekje kosteloos bij Heimans Uitvaartzorg ophalen, maar Martijn en Richard komen ook graag bij u thuis om het samen in te vullen. “Zo weet u zeker dat alles precies gaat zoals u het wilt. Gewoon goed geregeld.” 
 

Omdat Martijn de volledige aandacht aan de nabestaanden wil kunnen geven, met oog voor de mens én de details, besloot hij een eigen uitvaartonderneming te beginnen. “Ik wil graag maatwerk kunnen leveren in een persoonlijke sfeer,” legt hij uit. “Omdat ik de stap niet alleen wilde zetten heb ik mijn vader gevraagd om mij te helpen.“ Sinds het begin van het bedrijf regelen vader en zoon niet alleen uw uitvaart van a tot z, ze doen er ook alles aan om zoveel mogelijk onduidelijkheden rondom het overlijden en de uitvaart weg te nemen. “Mensen denken nog steeds dat je de partij waarbij je bent verzekerd, ook de uitvaart moet laten regelen, terwijl je hierin een vrije keuze hebt. Net alszoals de kleur van de kist of de plek waar je begraven wordt. Men heeft vaak geen idee wat er allemaal geregeld moet worden en wat de mogelijkheden zijn.”

Als uitvaartverzorger kom je op een emotioneel moment bij nabestaandenmensen thuis. Dan moet je de rust kunnen bewaren en aandacht hebben voor de mens, maar ook de leiding nemen, zaken regelen en de nabestaanden volledig ontzorgen. Dat houdt ook in dat je altijd goed bereikbaar moet zijn en snel moet reageren op mailtjes, berichtjes en telefoontjes.

“De emoties schieten soms alle kanten op en af en toe moet je weten hoe je tussen de verschillende familiebanden moet laveren”, legt Martijn uit. “Dat gaat ons goed af. Laatst zei iemand nog:  ‘We kennen elkaar pas een uur, maar het voelt nu al geweldig.’ Dat is echt een prachtig compliment. Bij een andere uitvaart kreeg ik van een van de nabestaanden na afloop een knuffel. Zoiets raakt me echt en geeft me energie om op deze weg verder te gaan.” 

Wilt u weten op welke manier Heimans Uitvaartzorg uw uitvaartwensen vorm kan geven?, Neem dan vrijblijvend contact op via 0180-476001.

Ook interessant:

Podcast Uitvaart met Martijn Heimans

Martijn Heimans werd uitgenodigd bij de podcastshow ‘Gayt Ik Veel’. Om het taboe te doorbreken en te praten over de…

Interview Heimans Uitvaartzorg

Als uitvaartverzorger kom je op een emotioneel moment bij mensen thuis. Dan moet je de rust kunnen bewaren en aandacht…
Scroll naar boven