Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een van uw dierbaren overlijdt, breekt er een heftige periode aan. Neemt u daarom de tijd om van dit moment te bekomen. Er komt een hoop op u af en zeker net na het overlijden is het moeilijk om uw hoofd erbij te houden. Ondanks het verdriet zijn er een aantal zaken die u na het overlijden van uw dierbare moet regelen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Na een overlijden is het belangrijk dat u de huisarts belt. De arts stelt een verklaring van overlijden op, welke nodig is om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u dit niet te doen. 

Nadat u de huisarts gebeld heeft, belt u ons op. Wij komen, in overleg met u, op een voor u passend moment langs. Probeer in de tussentijd alvast de papieren van de huisarts, het polisblad van de uitvaartverzekering en het trouwboekje of het paspoort klaar te leggen.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de laatste verzorging van uw dierbare. De verdere invulling zullen we op een ander moment bespreken. In de dagen die volgen hebben wij veel contact en zullen we stap voor stap de puntjes op de i zetten. Van de wensen van de overledene en de bloemen tot het draaiboek, het vervoer en de teksten. Alles komt aan bod.

H_Icoon_Heimans

Wat kunt u verwachten?

Het moment van overlijden
Na een overlijden is het belangrijk dat u de huisarts belt. De arts stelt een verklaring van overlijden op, welke nodig is om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente.
Contact met Heimans
Nadat u de huisarts gebeld heeft, belt u ons op: 0180 - 476001. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Een van onze uitvaartverzorgers komt meteen naar u toe om samen met u de uitvaart te bespreken.
We komen bij u langs
Tijdens deze eerste afspraak bespreken we de laatste verzorging van uw dierbare, de rouwkaart en het tijdstip van het afscheid. De verdere invulling zullen we op een ander moment bespreken.
Wensen doornemen
Heimans Uitvaartzorg staat voor een passend en persoonlijk afscheid. In de dagen die volgen hebben wij veel contact en zullen wij de wensen van uw dierbare met u bespreken.
Ondersteuning
Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Wij ondersteunen en ontzorgen u bij elke stap. Van het regelen van de uitvaart tot het opmaken van de rouwkaart en het uit handen nemen van regelwerk.
De uitvaart
Op de dag van de uitvaart is alles geregeld en kunt u zich volledig op het afscheid richten. De uitvaartverzorger van Heimans Uitvaartzorg is steeds aanwezig om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
Nazorg
Een aantal weken na de uitvaart komen we bij u langs om te horen hoe het met u gaat. Misschien heeft u nog vragen of ergens hulp bij nodig. Ook zijn wij benieuwd hoe u de uitvaart en onze begeleiding heeft ervaren.

Voorbereiden op het afscheid

Als u komt te overlijden, willen uw nabestaanden een afscheid regelen die bij u past. Een goede voorbereiding biedt niet alleen rust, maar ook de ruimte om op uw eigen manier afscheid te nemen. Denk aan de keuzes voor een begrafenis of een crematie, een open- of gesloten kist of de locatie. Wij begrijpen als geen ander dat het lastig is om hierover na te denken en kunnen u hierin begeleiden. 

Leg uw laatste wensen met betrekking tot uw afscheid vast in ons laatste wensen boekje. In dit boekje geven we niet alleen een idee van alle keuzemogelijkheden, maar ontzorgen we ook uw nabestaanden wanneer het zover is. 

De uitvaart

Een begrafenis op de natuurbegraafplaats of een afscheidsdienst in uw favoriete kroeg. Van een klein afscheid met alleen naaste familie tot een grote ceremonie met honderden genodigden. Een passend afscheid voelt voor iedereen anders. Door naar uw verhaal te luisteren gaan we op zoek naar de persoonlijke touch om de uitvaart passend en persoonlijk te maken. 

U kunt bij ons altijd terecht voor een uitvaart, waar u ook verzekerd bent. U bent niet verplicht om de uitvaart door uw verzekeraar uit te laten voeren. Wij verzorgen het contact met de verzekeraar en vragen het uit te keren bedrag voor u op.

Na de uitvaart

Na afloop van de uitvaart is er ruimte om bijeen te komen en uw verdriet, mooie verhalen en anekdotes te delen met andere aanwezigen. Iedere aanvraag behandelen wij met de grootste zorg. Wensen die passen bij de leefstijl van u of uw dierbare. Geen wens is ons te gek. 

Wilt u een traditionele uitvaart met koffie en cake? Geen probleem. Heeft u andere wensen zoals een borrel, champagne om het leven te vieren, uitgebreide borrelplanken met luxe wijnen of een optreden van een favoriete artiest?

Nazorg

De dagen na een uitvaart zijn vaak een periode van rouw en verdriet. Het is een tijd waarin u probeert te wennen aan het idee dat uw dierbare er niet meer is en het besef langzaam indaalt. Daarnaast komt er tijdens deze periode enorm veel op u af. Abonnementen opzeggen, regelwerk, bedankkaartjes, spullen die uitgezocht moeten worden en ga zo maar door. Een aantal weken na de uitvaart komen we dan ook bij u langs om te horen hoe het met u gaat. Misschien heeft u nog vragen of ergens hulp bij nodig. Ook zijn wij heel benieuwd hoe u de uitvaart en de begeleiding vanuit ons hebt ervaren. Heeft u na deze afspraak nog vragen of onduidelijkheden? Wij helpen u graag verder.

Scroll naar boven