Heimans Uitvaart Richard Kist

De uitvaart

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Van mensen inlichten tot instanties benaderen en de uitvaart regelen. Alles moet in een relatief korte tijd geregeld worden en ondertussen krijgt u te maken met het verdriet om de overledene. Veel nabestaanden weten dan ook niet waar ze moeten beginnen. Heimans Uitvaartzorg is er voor u. Wij luisteren, denken mee en helpen u bij elke stap. In de dagen na het overlijden van uw dierbare hebben wij veelvuldig contact. Alles komt aan bod. Van de bloemen tot het vervoer, de teksten en de catering. Terwijl u de tijd neemt om over de muziek, foto’s en anekdotes na te denken, nemen wij u alle wettelijke formaliteiten uit handen. Om te zorgen dat u precies weet wat er tijdens de uitvaart gaat gebeuren, spreken wij de dag voor de uitvaart het draaiboek door.

Op de dag van de uitvaart is alles geregeld en kunt u zich volledig op het afscheid richten. De uitvaartverzorger van Heimans Uitvaartzorg is steeds aanwezig om te zorgen dat alles goed verloopt. Van het bewaken van de tijd en het leiden van de uitvaart tot het bieden van steun aan de nabestaanden. Wij zullen indien gewenst op de voorgrond treden, of juist op de achtergrond blijven als u dat fijner vindt.

Voorbereiden op het afscheid

Heimans Uitvaartzorg

Wij luisteren, denken mee en helpen u bij elke stap. In de dagen na het overlijden van uw dierbare hebben wij veelvuldig contact. Alles komt aan bod. Van de bloemen tot het vervoer, de teksten en de catering. Terwijl u de tijd neemt om over de muziek, foto’s en anekdotes na te denken, nemen wij u alle wettelijke formaliteiten uit handen. Om te zorgen dat u precies weet wat er tijdens de uitvaart gaat gebeuren, spreken wij de dag voor de uitvaart het draaiboek door.

Heimans Uitvaartzorg Handen
Heimans Uitvaartzorg Richard Heimans Kist 2

Uitvaartwensen opstellen

Heimans Uitvaartzorg

Nadenken over de dood kan ontzettend pijnlijk en confronterend zijn. Toch kan het goed zijn om alvast uw eigen uitvaartwensen vast te leggen. Om uw nabestaanden te ontlasten wanneer het zover is, maar ook zeker voor uw eigen gemoedsrust. In een laatste wensen boekje legt u uw laatste wensen vast en hoe u uw uitvaart geregeld zou willen zien. Daarnaast komen ook andere zaken aan bod. Denk hierbij aan een adreslijst, uitvaartpolissen, wachtwoorden of een overzicht van abonnementen. Heimans Uitvaartzorg helpt u graag bij het nadenken over uw uitvaartwensen.

Nog één keer de zee zien of een biertje drinken in uw favoriete kroeg. Heimans Uitvaartzorg is trots partner van Stichting Ambulance Wens. Een prachtige stichting die de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten laat uitkomen. Deze wensen worden vervuld met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances die voorzien zijn van een extra comfortabele brancard en ramen rondom.  Daarnaast gaat er bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee. Heeft u een laatste wens die u graag vervuld ziet? Wij helpen u graag bij het insturen van uw wens.

De uitvaart

Een begrafenis op de natuurbegraafplaats of een afscheidsdienst in uw favoriete kroeg. Van een klein afscheid met alleen naaste familie tot een grote ceremonie met honderden genodigden. Een passend afscheid voelt voor iedereen anders. Door naar uw verhaal te luisteren gaan we op zoek naar de persoonlijke touch om de uitvaart passend en persoonlijk te maken. 

U kunt bij ons altijd terecht voor een uitvaart, waar u ook verzekerd bent. U bent niet verplicht om de uitvaart door uw verzekeraar uit te laten voeren. Wij verzorgen het contact met de verzekeraar en vragen het uit te keren bedrag voor u op.

Heimans Uitvaartzorg

Na de uitvaart. Wat kan ik verwachten?

Na afloop van de uitvaart is er ruimte om bijeen te komen en uw verdriet, mooie verhalen en anekdotes te delen met andere aanwezigen. Iedere aanvraag behandelen wij met de grootste zorg. Wensen die passen bij de levensstijl van u of uw dierbare. Geen wens is ons te gek. 

Wilt u een traditionele uitvaart met koffie en cake? Geen probleem. Heeft u andere wensen zoals een borrel, champagne om het leven te vieren, uitgebreide borrelplanken met luxe wijnen of een optreden van een favoriete artiest? 

Hierna breekt er een periode van verwerking aan. U probeert te wennen aan het idee dat uw dierbare er niet meer is en het besef daalt langzaam in. Een aantal weken na de uitvaart komen we bij u langs om te informeren hoe het met u gaat. Misschien heeft u nog vragen, kunt u onze hulp ergens bij gebruiken of heeft u simpelweg behoefte aan een luisterend oor. Heeft u na deze afspraak nog vragen of onduidelijkheden? Ook dan helpen wij u natuurlijk graag verder.

Nazorg

De dagen na een uitvaart staan in het teken van vaak een periode van rouw en verdriet. Het is een tijd waarin u probeert te wennen aan het idee dat uw dierbare er niet meer is en het besef langzaam indaalt. Daarnaast komt er tijdens deze periode enorm veel op u af. Abonnementen opzeggen, regelwerk, bedankkaartjes, spullen die uitgezocht moeten worden en ga zo maar door. Een aantal weken na de uitvaart komen we dan ook bij u langs om te horen hoe het met u gaat. Misschien heeft u nog vragen of ergens hulp bij nodig. Ook zijn wij heel benieuwd hoe u de uitvaart en de begeleiding vanuit ons hebt ervaren. Heeft u na deze afspraak nog vragen of onduidelijkheden? Wij helpen u graag verder.

Heimans Uitvaartzorg

Wij staan altijd voor u klaar.
Ook in moeilijke tijden.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? 

Wij helpen u graag verder.

Scroll naar boven